Bazar books
Staden utan tid

Enrique Moriel

Staden utan tid

Författare: Enrique Moriel
Översättare: Jens Nordenhök
Originaltitel: -
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170282775
Recensionsdatum: 2011-04-10
Bindning: Pocket

Marta Vives, en ung biträdande jurist, utreder de mystiska omständigheterna kring en högt uppsatt mans plötsliga död. Ju mörkare delar av staden spåren tar henne till, desto obehagligare blir sanningen bakom dödsfallet – och hennes egen familj. Samtidigt vandrar en tidlös och odödlig skuggfigur utan namn, född på en av det medeltida Barcelonas billiga bordeller, planlöst nedför samma gator. Genom århundradena har han betraktat våld, sjukdom, död och andra av livets mindre vackra sidor på sin flykt undan tiden, rädslan och sin eviga fiende – den Andre.

Staden utan tid är en storslagen äventyrsroman där kampen mellan gott och ont får nytt ljus. Läsaren får ta del av en spännande historieskildring som på ett unikt vis porträtterar den mytomspunna staden Barcelona; i gotiska gränder och bland människoöden som sällan återfinns i historiska verk, prostituerade, affärsmän med tvivelaktigt rykte, tiggare och många andra ljusskygga karaktärer, återfinns en dold och magisk stad – skuggornas Barcelona.

”Staden utan tid går i fotspåren av Vindens skugga och Katedralenvid havet, men den här gången tolkas Barcelona på ett mytiskt vis, och denna stad, så fylld av historia och mystik, träder övertygande fram som en av bokens karaktärer.”
El Periódico de Catalunya, Spanien

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Enrique Moriel har också skrivit

Enrique Moriel

Enrique Moriel

Enrique Moriel är pseudonym för Francisco González Ledesma.

Visa författarpresentation