Bazar books
Ödets bok

Brad Meltzer

Ödets bok

Författare: Brad Meltzer
Översättare: Leif Jacobsen
Originaltitel: The Book of Faith
Genre: Deckare thriller
ISBN: 9789170281518
Recensionsdatum: 2008-09-04
Bindning: Inbunden

I denna snabba och djärva thriller skildrar Brad Meltzer skickligt och trovärdigt den för de flesta okända världen innanför vita Husets väggar. Ödets bok gick direkt in på första platsen på New York Times bästsäljarlista när den släpptes i USA.

"Om sex minuter skulle en av oss vara död. Det hade ödet bestämt. Ingen av oss visste vad som väntade."

Så skriver Wes Holloway, presidentens unge, ambitiöse privatsekreterare, om dagen som förändrade hans liv för alltid. På väg till en NASCAR tävling i Daytona, då Wes låtit presidentens gode vän och ställföreträdande stabschef Ron Boyle åka med i limousinen, råkar de ut för ett vansinnesdåd som tycks riktat mot president Leland Manning. Presidenten lyckas undkomma skottlossningen, men Ron Boyle dödas och Wes Holloway träffas av en kula som gör honom vanställd för livet.

Åtta år efter tragedin plågas Wes fortfarande av samvetskval, men på en konferens i Malaysia får han plötsligt syn på Boyle, livs levande. Inför möjligheten att han har klandrat sig själv i onödan alla dessa år bestämmer sig Wes för att ta reda på vad som egentligen hände den dagen. Men för att göra det måste han dechiffrera en två hundra år gammal kod uppfunnen av Thomas Jefferson och tränga in i frimurarnas hemliga historia"Från sin första roman till sin sjätte har Meltzer levererat spännande thrillers som tar med läsaren bakom scenen till amerikansk politik."
Boklist

"Meltzer behärskar konsten att snabbt få läsaren att fastna på kroken till en fartfylld intrig."
USA Today

"En briljant thriller!"
Boston globe

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Brad Meltzer har också skrivit

Brad Meltzer

Brad Meltzer

Alla Brad Meltzers böcker har legat på New York Times bästsäljarlista, och Ödets bok gick direkt in på förstaplatsen.

Visa författarpresentation