Bazar books
Naken

David Sedaris

Naken

Författare: David Sedaris
Översättare: Cecilia Berglund
Originaltitel: Naked
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170280627
Recensionsdatum: 2007-03-21
Bindning: Flexband

Naken är en samling skruvade historier om David Sedaris ungdom. Författaren berättar om underliga möten med de mest bisarra människor, och om alla märkliga jobb han tar sig an, exempelvis fruktplockare, mentalvårdare och assistent till en religiös fanatiker som sågar till och säljer Oregonformade stenklockor.

Inför upptäckten av Shakespeares verk gör han sitt bästa för att återinföra det elizabethanska språkets rikedom. Han ser sin mamma på pricken härma hans hysteriska tics. Han liftar runt i staterna och blir upplockad av diverse galningar som hotar honom till livet på fler än ett sätt. Han flyr hals över huvud från en stinkande husvagn dekorerad med enorma löspenisar och han hamnar slutligen på ett nudistläger och tvingas klä av sig just det - naken.

“Jag har inte den minsta aning om hur man gör för att förändra människor men ändå har jag en lång lista på potentiella kandidater i det fall att jag någon gång listar ut det.”

David Sedaris i Naken

”David Sedaris – dramatiker, radiostjärna och pensionerad tomtenisse – kan vara den mest genialiskt roliga New York-bon sedan Dorothy Parker.”

Helen Eisenbach, New York

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


David Sedaris

David Sedaris

David Sedaris är komiker, författare, radiopratare och pjäsförfattare.

Visa författarpresentation