Bazar books
Misstagens bok

Sanne Bjerg

Misstagens bok

Författare: Sanne Bjerg
Översättare: Mia Ruthman, Karin Ruthman
Originaltitel: Fejltagelsernes bog
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170285011
Recensionsdatum: 2019-10-07
Bindning: Inbunden

En tjeckisk schackspelare. Ett hus i Barcelona. En plan att kidnappa Lionel Messi. Vad skulle kunna gå fel?

Om man ser livet som ett schackspel där varje drag går att förutse finns det inga utrymmen för nesliga misstag – något som tjecken Vaclav Krakowiak, bosatt på en bakgata i Barcelona, är nästintill livrädd för att göra.


Så Vaclav utvecklar en schackspelsteknik som hjälper honom att ta rätt beslut i livet och från sitt lilla kontor driver han en agentur där en handfull klienter får hjälp även de av denna teknik.


Men en dag kliver en ung pojke, som förväxlat agenturen med en fotbollsagentur, in genom dörren och ber om hjälp med att bli fotbollsspelare i FC Barcelona. När Vaclav motvilligt tar sig an sin nya klient begår han det första i raden av ödesdigra misstag, som alla verkar leda fram till det största misstaget av alla: att kidnappa Lionel Messi. Och plötsligt befinner sig enstöringen Krakowiak i ett rasande snabbt händelseförlopp med en stor del av hans grannar inblandade och där ingenting går att förutse. 


Misstagens bok är en varm och färgstark berättelse om att våga kasta sig ut i livet – även om man tappar ansiktet. 

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Sanne Bjerg

Sanne Bjerg

Sanne Bjerg är författare, konstnär och föreläsare. Hon har skrivit flera operalibretton, verk för teater samt varit chef på PLEX Teater. Sanne debuterade med romanen Papaya-Passionen 1987 som 2016 tolkades som opera med nyskriven musik under namnet Lænker. 30 år senare, 2017, kom hennes andra roman Fejltagelsernes bog ut i Danmark till strålande recensioner. Hon är även flitig krönikör inom ämnena stress, tek...

Visa författarpresentation