Bazar books
Jag ska ge dig världen

Chufo Lloréns

Jag ska ge dig världen

Författare: Chufo Lloréns
Översättare: -
Originaltitel: -
Genre: -
ISBN: 9789170281839
Recensionsdatum: 2011-05-15
Bindning: Inbunden

Jag ska ge dig världen av Chufo Lloréns är en ny stor Barcelonaroman, förstautgåvan har redan passerat
300 000 sålda exemplar bara i Spanien.

Det är året 1052 och den artonåriga Marti Barbany står framför Barcelonas stadsmur. Han har kommit för att inkassera arvet efter sin avlidne far och för att starta ett nytt liv i den stora metropolen. Snart har han blivit en framgångsrik förrättningsman, men för att få sitt hjärtas utvalda – styvdottern till grevens finansrådgivare – måste han först vara en regelrätt medborgare av Barcelona. Den mäktiga finansrådgivaren, har dock sina egna motiv, och motarbetar honom intensivt. Parallellt följer vi greven av Barcelona, som väljer kärleken före plikten. Den förbjudna kärleken leder staden in i ett farligt politiskt spel.

Jag ska ge dig världen är en storslagen berättelse med ett rikt persongalleri, och vi lär känna alla slags människor i det blomstrande samhället. Genom en berättelse som rymmer vänskap, intensitet, lidande, avundsjuka, ära och hämnd tecknar författaren en levande bild av en epok som gjorde Barcelona till den mäktigaste handelspunkten vid Medelhavet.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Chufo Lloréns

Chufo Lloréns

CHUFO LLORENS föddes 1931 i Barcelona. Han arbetade under en lång tid som advokat, men de senaste tjugo åren har han ägnat sig åt att skriva historiska romaner. Han har skrivit fem hyllade romaner och är nominerad till världens näst största litteraturpris: spanska Premio Planet Prize. Jag ska dig världen är Lloréns femte roman och den har sålts i 300 000 exemplar i Spanien och rättigheterna har sålts till 12 länder. Jag ska ge dig världen är hans första verk som har översatts.

Visa författarpresentation