Bazar books
Hotellet i hörnet av Bitter och ljuv

Jamie Ford

Hotellet i hörnet av Bitter och ljuv

Författare: Jamie Ford
Översättare: Hanna Axén
Originaltitel: Hotel on the Corner of Bitter and Sweet
Genre: -
ISBN: 9789170282225
Recensionsdatum: 2011-04-15
Bindning: Inbunden

Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv är en rörande historia om djup kärlek och längtan mellan två människor, som skiljs åt under interneringen av japan-amerikaner under andra världskriget.
Bokens historiska element är precisa och grundliga, och vävs försiktigt in i historien om dessa unga tu. Boken ger oss en glimt av de sår som krig river upp – inte de slagfältets övervällande sår, utan de kalla och grymma såren på människornas hjärta och medmänsklighet.

Romanen berättar om en skamlig del av den amerikanska historian, och förmanar oss att vara uppmärksamma på vår egen samtid och se till så att vi inte själva begår tidigare begångna misstag och brott. Det är en välskriven berättelse som bör tilltala alla som uppskattar skönlitteratur och historia. Det är en bok som kommer att få dig att tänka till, och som definitivt kommer att få dig att känna. En imponerande, gripande och förtjusande debut.

”Många veckor på New York Times bestsellerlista, publicerad i tretton länder och 60000 sålda exemplar bara i Norge. Hotellet på hörnet av Bitter och Ljuv är inte vilken debutroman som helst. Amerikansk-kinesiske Jamie Ford har skapat en annorlunda kärleksberättelse som nyanserar historien om andra världskriget.”
Dagbladet, Norge

Det finns 1 kommentarer till denna bok

Läslus 2018-02-22 Rapportera
Håller med om att detta är en härlig berättelse, men just denna utgåva hade kanske mått bra av en extra omgång korrekturläsning!

Skriv ett inlägg


Jamie Ford har också skrivit

Jamie Ford

Jamie Ford

Hotellet på hörnet av Bitter och Ljuv är JAMIE FORDS debutroman. Han har utsetts som New York Times bästsäljande författare, där Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv har legat i 40 veckor. Den toppar även bästsäljarlistorna i Norge, både som inbunden och pocket. Den har även översatts till 23 språk. Jamie Ford bor idag i New York.

Visa författarpresentation