Bazar books
Heligt blod, Helig Gral

Michael Baigent

Heligt blod, Helig Gral

Författare: Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln
Översättare: Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Originaltitel: The Holy Blood and the Holy Grail
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170280382
Recensionsdatum: 2005-10-12
Bindning: Inbunden

Heligt blod Helig Gral utkommer nu äntligen på svenska. Redan för 15 år sedan utkom den i Storbritannien och blev en internationell bästsäljare. Boken inspirerade Dan Brown när han skrev sin berömda Da Vinci-koden. Heligt blod Helig Gral avslöjar att Jesus kanske inte dog på korset, och att kristendomens mest välbevarade hemlighet uppdagades på pergamentsrullar i Sydfrankrike för över hundra år sedan.

Författarnas tioåriga jakt på den Heliga Gral förde dem till det tidiga Frankrike där de fann en intrikat historia om politik och tro, lika spännande som en thriller. Det här är historien om tempelriddarna, det hemliga sällskapet Prieuré de Sion och dess uppdrag att ge den merovingiska blodlinjen tillbaka sin politiska makt.

Bokens slutsats samt ny dokumentation i denna betydligt reviderade utgåva är överbevisande och för många chockerande - till och med farlig. Oavsett dina åsikter är det här en bok du inte kommer att kunna lägga ifrån dig.

Det mest omskakande avslöjandet de senaste två årtusendena.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Michael Baigent

Michael Baigent

Michael Baigent är författare och medförfattare till ett flertal böcker som väckt stor internationell uppmärksamhet, bland dem Heligt blod, helig Gral och Dödahavsrullarna.

Visa författarpresentation