Bazar books
Fortfarande saknad

Chevy Stevens

Fortfarande saknad

Författare: Chevy Stevens
Översättare: Hanna Axén
Originaltitel: Still missing
Genre: Deckare thriller
ISBN: 9789170282652
Recensionsdatum: 2012-06-01
Bindning: Inbunden

Sanningen är inte alltid förlösande ...

Fortfarande saknad är en skrämmande, brutal och elegant komponerad roman om att överleva mot alla odds.

Den dagen fastighetsmäklaren Annie O´Sullivan blir bortförd har hon tre målsättningar: att sälja ett hus, att glömma ett bråk hon just haft med sin mamma och att komma i tid till middagen med sin ständigt lika tålmodiga pojkvän. Visningen går trögt, men då en man dyker upp just då hon ska låsa huset tror Annie att det kanske ändå kan bli en bra dag.

Men ingenting är längre från sanningen. I stället börjar en mardröm med dagliga fysiska och psykiska övergrepp i en ödsligt belägen stuga uppe i bergen.

Genom samtalen med psykiatern avslöjas bit för bit sanningen om vad som hände Annie innan hon lyckades rymma. Vi får följa hennes mödosamma kamp för att få tillvaron att fungera igen. Men medan polisen söker efter mördarens identitet får hon en ohygglig – och välgrundad – känsla av att faran inte är över.

”… slår knockout på läsaren,en psykologisk thriller som inte sparar på krutet, och titeln kunde inte vara mer passande.”- BOOKLIST

”Stevens imponerande debut pulserar av spänning som intensifieras av den överraskande men trovärdiga
vändningen i slutet.”- PUBLISHERS WEEKLY

Fortfarande saknad gräver djupare … i det ohyggliga den visar upp, överraskningarna den innehåller och i huvudpersonens anpassningsförmåga.” - NEW YORK TIMES

”Denna debutroman har förmågan att chockera och väcka beundran …” - USA TODAY

”Rekommenderas å det varmaste.” - LIBRARY JOURNAL

Det finns 4 kommentarer till denna bok

Jaylon 2014-03-04 Rapportera
The question then becomes QuotesChimp: Who must bear the burden of loss; that is, who has to pay? Without insurance, if your house burns down, you must pay to rebuild. If you lose a lawsuit, you must pay the verdict (not to mention the lawyers). If your ap�pendix must come out, so must your wallet.
Sarwat 2013-09-06 Rapportera
Ibland se5 e4r det inte re4tt situation och bere4tta. Man kankse inte e4r pe5 humf6r eller ens har tid. Ibland se5 beror det pe5 den som fre5gar. Man ke4nner av att den som fre5gar inte e4r redo ff6r att hf6ra svaret...Men det gf6r lika ont varje ge5ng ne4r man "ljuger".. Varje ge5ng jag ljuger, se5 se4ger jag tyst till J. att det inte alls e4r sant..Att han e4r mitt finaste, min ff6rstff6dda och det kan ingen ta ifre5n honom...Men vi kankse inte ska kalla det ff6r att ljuga.. Det e4r ju inte se5 att vi bad om att ve5ra barn skulle df6 pga navelstre4ngen och att vi ibland inte ne4mner dom beror INTE pe5 att vi har glf6mt..Att prata om df6da bebisar e4r ke4nsligt och alla klarar inte av att hf6ra.. Och ibland se5 finns bara inte orken de4r att bere4tta allt igen.. Att allt var helt ok,, att det var ett friskt barn, att man me5dde bra under hela graviditeten och att varje ge5ng man var hos barnmorskan se5 var hje4rtljuden bra..Stor Kram.. http://hraspxfum.com [url=http://umillnfhy.com]umillnfhy[/url] [link=http://yhlcxr.com]yhlcxr[/link]
Kraiwich 2013-08-26 Rapportera
Jag delar din sorg.Fin ff6rfattare som le4mnat efter sig bf6cker som fakatiskt e4r hsrtoiia - hur det var ff6r - men inte se5 le4nge sedan.Boken 2005 har jag inte le4st och e4nnu en bok uppsatt pe5 listan - me5ste le4sas -.Kram Viola http://gxbyjmkfkc.com [url=http://vdffrsgzdjt.com]vdffrsgzdjt[/url] [link=http://arhkbcugey.com]arhkbcugey[/link]
Julian 2013-08-24 Rapportera
c5 vad jag e4r tacksam ff6r FB! Jag har hiattt ne4stan alla gamla bekanta fre5n Thailand tiden iallafall de svenska missione4rsbarnen, mina ff6re4ldrars kolleger, klasskamrater fre5n den internationella skolan osv. Fe5 farangs e4r det jag saknar i mitt ne4tve4rk nu och se5 var det inte alls ff6r 10-15 e5r sen ne4r jag desperat sf6kta kontakt via gamla adresser och telefonkataloger. Min thaile4ndska substitute extended family (grannar, maider, grannbarn osv) har dock ff6rsvunnit fre5n radarn. Nog har jag te4nkt tanken att sf6ka upp dem, jag e4r uppvuxen i en mycket liten stad i nordve4stra Thailand. Ibland ke4nns det som om jag e4r avstympad fre5n halva livet mitt, eftersom jag kan se5 de5lig thai och ingen skaew karen (som jag le4rde mig samtidigt med svenska) nu att jag inte kommunicera med medlammarna av min extra familj. Se5 ja, jag e4r ockse5 en sucker ff6r e5terff6reningar.

Skriv ett inlägg


Chevy Stevens

Chevy Stevens

Chevy Stevens växte upp på Vancouver Island. Hon har arbetat med försäljning, även som fastighetsmäklare. Under lugna perioder föreställde hon sig det värsta som skulle kunna hända under en visning, och det var detta som inspirerade henne till Fortfarande saknad, som är hennes första bok. Den gick rakt upp på New York Times bestsellerlista. Boken har fått fantastiska recensioner och blev snabbt såld till 21 länder.

Visa författarpresentation