Bazar books
Fortet

Bernard Cornwell

Fortet

Författare: Bernard Cornwell
Översättare: Leif Jacobsen
Originaltitel: The Fort
Genre: Historia och arkeologi, Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170282997
Recensionsdatum: 2013-11-20
Bindning: Inbunden

Sommaren 1779 sätter en brittisk styrka som består av nära tusen skotska infanterister med stöd av tre krigsfartyg kurs mot New Englands dimhöljda kust.

Skottarna upprättar en garnison och marinbas vid Penobscot Bay i östra Massachusetts. Därifrån slår de tillbaka mot de amerikanska revolutionärernas fartyg och skyddar lojalisterna, de kolonister som vill fortsätta att tillhöra Storbritannien.


Amerikanerna svarar med att skicka över fyrtio fartyg och omkring tusen infanterister för att «fånga, slå ihjäl eller tillintetgöra» den främmande invasionsstyrkan.


Men inkompetens och obeslutsamhet leder till ett fruktansvärt nederlag som får oerhörda konsekvenser för två män som står på varsin sida i konflikten: den oerfarne unge skotske löjtnanten John Moore, som har en strålande militär karriär framför sig, och den patriotiske silversmeden Paul Revere från Boston, som ställs inför krigsrätt för ordervägran och feghet.

"Välskrivet och spännande."
- Upsala Nya Tidning

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Bernard Cornwell har också skrivit

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell föddes i London 1944. Med 20 miljoner sålda böcker är han en av världens mest sålda historiska romanförfattare.

Visa författarpresentation