Bazar books
En munter begravning

Ljudmila Ulitskaja

En munter begravning

Författare: Ljudmila Ulitskaja
Översättare: Kristina Rotkirch
Originaltitel: Vesjolyje pokhorony
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170280917
Recensionsdatum: 2007-08-31
Bindning: Inbunden

Augusti 1991. I en olidligt varm lägenhet i New York samlas en grupp ryska emigranter kring Aliks dödsbädd. Alik är en karismatisk man, älskad av dem alla, speciellt av kvinnorna som turas om att vårda honom medan hans livsandar efterhand lämnar honom.
Deras tankar kring den döende mannen och minnena av deras liv i Ryssland avbryts av livliga debatter och småbråk: Vem älskade Alik mest? Ska han få ett kristet dop innan han dör, som hans alkoholiserade katolska fru Nina innerligt önskar, eller ska han försonas med sin barnatro och välsignas av en rabbi som råkar finnas till hands? Och vad innebär de stora omvälvningarna i deras älskade Moskva som via CNN utspelar sig framför ögonen på dem?
Ljudmila Ulitskajas rosade roman är samtidigt rolig och vemodig, språket är lyriskt i sin ryska sorgsenhet och författarinnan förödande träffsäker i sina detaljobservationer. En munter begravning är en roman som speglar komplexa tankar och känslor om liv och död, kärlek och saknad, hemland och exil.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Ljudmila Ulitskaja

Ljudmila Ulitskaja

Ljudmila Ulitskaja romaner och noveller är översatta till fler än 25 språk och hon räknas idag som en av de främsta inom nutida rysk litteratur.

Visa författarpresentation