Bazar books
Drömmarnas bok

Nina George

Drömmarnas bok

Författare: Nina George
Översättare: Ulrika Junker Miranda
Originaltitel: Das Traumbuch
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170285370
Recensionsdatum: 2019-08-23
Bindning: Inbunden

Från författaren till Den lilla bokhandeln i Paris kommer en ny stark roman kärlek, längtan och familjeband. 

Henri Skinner, hårdhudad före detta krigskorrespondent, är på väg att för första gången träffa sin trettonårige son Sam. Men Henri dyker aldrig upp. På väg till mötet blir han påkörd av en bil och hamnar i koma. 


På sjukhuset vakar Sam vid sin fars säng. Han får sällskap av Eddie, Henris ex-flickvän, som till sin förvåning står angiven som SOS-kontakt och fullmaktstagare i händelse av vård. Hon tvingas konfrontera sina motstridiga känslor för Henri - älskar hon honom fortfarande? Och så upptäcker Sam en annan komapatient, Madelyn, tolvårig dansös och enda överlevande efter en olycka där hela hennes familj utplånades. 


I sin säng flyter Henri i sin barndoms båt, långt borta i drömmarnas värld, och återupplever minnen och hemligheter, fullständigt omedveten om de draman som försiggår vid hans sängkant. 


En hjärtskärande, rörande och bedårande berättelse om kärlekens betydelse: den första förälskelsens spröda anslag, bandet mellan far och son, vänskap och familj, liv och död och att försonas med sitt förflutna för att kunna gå vidare. 


Nina George slog igenom med dunder och brak med romanen Den lilla bokhandeln i Paris som sålde närmare 60 000 exemplar i Sverige och blev en stor succé i pocket. 


En stark berättelse om längtan, nostalgi och saknaden efter de tillfällen man aldrig tog tillvara  - Kirkus Reviews


 


 

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Nina George har också skrivit

Nina George

Nina George

Nina George föddes 1973 i Bielefeld, Tyskland. Sedan hon började sin karriär som frilansjournalist och författare 1992 har hon producerat 26 böcker (romaner, deckare och faktaböcker) samt över etthundra noveller och 600 krönikor. George har arbetat som kriminalreporter, krönikör och redaktör för ett antal publikationer såsom Hamburger Abendblatt och Die Welt, samt produktioner inom TV. Hon skriver även under tre olika alia...

Visa författarpresentation