Bazar books
Dödahavsrullarnas hemlighet

Michael Baigent

Dödahavsrullarnas hemlighet

Författare: Michael Baigent, Richard Leigh
Översättare: Ingemar Karlsson
Originaltitel: The Dead Sea Scrolls Deception
Genre: -
ISBN: 9789170280481
Recensionsdatum: 2006-08-10
Bindning: Pocket

År 1947 hittades en samling handskrifter i en grotta öster om Jerusalem. Handskrifterna, som daterades till tiden runt Kristi födelse, fick namnet Dödahavsrullarna och kom att betecknas som århundradets arkeologiska fynd. Fyndet resulterade dock i vad många forskare i dag anser vara en av de största vetenskapliga skandalerna under 1900-talet. En liten grupp katolska teologer och forskare - knutna till Påvliga bibelkommissionen i Vatikanen - lade beslag på texterna och utomstående forskare förvägrades insyn i materialet.

Vad innehöll Dödahavsrullarna för information som de katolska forskarna var så angelägna om att dölja för omvärlden?

Michael Baigent och Richard Leigh berättar historien om hur och varför stora delar av de gamla hebreiska och armeniska manuskripten under lång tid hölls hemliga för omvärlden. Genom intervjuer, analyser och undersökningar växer det fram en thrillerartad berättelse om prestige och bitter kamp mellan lärda män - och en sanning som har fått forskarna att ompröva sin syn på kristendomens ursprung och förändrat västvärldens Jesusbild i grunden.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Michael Baigent

Michael Baigent

Michael Baigent är författare och medförfattare till ett flertal böcker som väckt stor internationell uppmärksamhet, bland dem Heligt blod, helig Gral och Dödahavsrullarna.

Visa författarpresentation