Bazar books
Cirkelns ände

Tom Egeland

Cirkelns ände

Författare: Tom Egeland
Översättare: Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Originaltitel: Sirkelens ende
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170281167
Recensionsdatum: 2006-08-10
Bindning: Pocket

Under en utgrävning en bit utanför Oslo hittar ett team bestående av både norska och internationella arkeologer ett förgyllt relikskrin. Bara några få av dem inser att skrinet innehåller en hemlighet som kan komma att ändra hela världshistorien. Bland dem finns teamets ansedde ledare, professor Llyleworth, och bokens huvudperson Bjørn Beltø, som finns på plats för att för norska statens räkning övervaka utgrävningen.

Professor Llyleworth visar sig ha en dold agenda och när han i all hast för bort skrinet från utgrävningsplatsen stjäl Beltø tillbaka det och påbörjar sin jakt för att nysta upp skrinets mysterier. Hans sökande för honom genom Europa och Mellanöstern. Han drabbas av en tilltagande, men i alla högsta grad berättigad paranoia när mörka krafter i form av ljusskygga organisationer tar upp jakten för att få tillbaka skrinet.

Tom Egelands Cirkelns ände utkom första gången 2001 i Norge - två år före Dan Browns bästsäljare Da Vinci-koden. Egeland använder till stor del samma källmaterial som Dan Brown och tematiken är till stor del densamma. Trots detta är Cirkelns ände en helt annorlunda bok med helt andra drivkrafter. Många menar dessutom att det är en betydligt bättre bok än Dan Browns efterföljare.

Cirkelns ände har blivit en stor säljframgång i Norge med mer än 70 000 sålda ex!

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Tom Egeland har också skrivit

Tom Egeland

Tom Egeland

Tom Egeland  debuterade 1988 och har översatts till tretton språk.

Visa författarpresentation