Bazar books
Armageddon

Michael Baigent

Armageddon

Författare: Michael Baigent
Översättare: Ulrika Junker Miranda
Originaltitel: The Racing Towards Armageddon
Genre: Filosofi och idéhistoria
ISBN: 9789170282904
Recensionsdatum: 2015-11-25
Bindning: Inbunden

Om du fick klara bevis, skulle du då tro på att det i dag finns mäktiga krafter som samarbetar för att påskynda domedagen – eller Armageddon?

Tror du på profetior? Bibeln som bokstavlig sanning? Domedagen? Tror du att det finns ett världsomspännande kalifat som ska bära bud om tids ände? Om du fick klara bevis, skulle du då tro på att det i dag finns mäktiga krafter som samarbetar för att påskynda domedagen – eller Armageddon?


Michael Baigent, en av de mest kontroversiella religionsteoretikerna i vår tid, riktar sitt skarpa intellekt mot dagens Jerusalem och stadens fortsatt viktiga roll. Han utforskar följande teori: De mest kompromisslösa människorna innanför de tre stora abrahamitiska religionerna (judendom, kristendom och islam) samverkar för att påskynda världens slut, så som det är förutspått i deras respektive texter och traditionella trosuppfattningar.


Michael Baigent är författaren till New York Times-bästsäljaren Jesusskrifterna och medförfattare till Heligt blod, helig Gral (tillsammans med Henry Lincoln och Richard Leigh). Armageddon blev hans sista bok innan han gick bort 2013.


”Det viktigaste budskapet till läsaren är att fortsätta ställa frågor – speciellt till de trossamfund som hävdar visshet och sanning.”
MICHAEL BAIGENT


 

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Michael Baigent

Michael Baigent

Michael Baigent är författare och medförfattare till ett flertal böcker som väckt stor internationell uppmärksamhet, bland dem Heligt blod, helig Gral och Dödahavsrullarna.

Visa författarpresentation