Bazar books
Allt spelar roll!

Ron Currie jr.

Allt spelar roll!

Författare: Ron Currie jr.
Översättare: Lars Ahlström
Originaltitel: Everything matters!
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170281990
Recensionsdatum: 2012-02-08
Bindning: Inbunden

Ron Currie jr.s historia om Junior och hans vrickade familj har gjort honom till en litterär stjärna i USA och han jämförs ofta med Jonathan Franzen och Jonathan Safran Foer.

Redan som foster har Junior vetat något som ingen annan vet: att jordens undergång kommer att inträffa 6 månader efter hans 36-års dag. Han växer upp i en skruvad arbetarfamilj i Maine på 1980-talet och han ställer sig ständigt frågan: Spelar det någon roll vad jag gör?

Medan Junior grubblar över meningen med livet i en värld som är dömd till undergång, kommenterar rösten som har följt honom sedan födseln alla val han gör. Rösten har också något att säga om hans relationer till sina närmaste: den nervösa modern, hans bror den kokainmissbrukande baseballstjärnan Rodney, den distanserande fadern och sist men inte minst Juniors livslånga kärlek Amy.

Boken har fått Jonas Bonnier, VD Bonnier AB, att ösa beröm:
”För läsare som har tröttnat på samma gamla tråkiga grå vardag, för de som har läst så mycket att de uppskattar en oväntad och sofistikerad berättelse, för de som vill skratta, gråta, svära och framför allt uppröras över att det för varje sida du läser så är du en sida närmre slutet. Köp Allt spelar roll! Även om boken saknar skandinavisk dysterhet, tristess och bedövande monotoni, är denna roman om tro, hopp och kärlek än mer fantastisk och storslagen än ... tro, hopp och kärlek i andra romaner.”

Tommys Körberg, artist, tipsar i Aftonbladet:
"Fantasifull och rolig läsning av en de nya amerikanska författarna som jag tycker bör uppmärksammas."

”Genom hela berättelsen gläds vi åt Ron Curries uppfriskande och hysteriskt roliga fantasi.” New York Times

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Ron Currie jr.

Ron Currie jr.

RON CURRIE jr. är född och uppvuxen i Waterville, Maine, där han fortfarande bor idag. Hans första bok, God is Dead 2009, vann the Young Lions Fiction Award av the New York Public Library och the Addison M. Metcalf Award av the American Academy of Arts and Letters. Allt spelar roll! har vunnit the Alex Award av American Library Association. Allt spelar roll! är översatt till ett dussintal språk.

Visa författarpresentation