Bazar books

David Safier till Bokmässan

Publicerad: 2013-03-22

"Dagen då jag dog var inte speciellt kul. Det berodde inte enbart på min död. Närmare bestämt lyckades den episoden bara med nöd och näppe klämma sig in som nummer sex på listan över dygnets mest värdelösa ögonblick."

Där har ni den smått oemotståndliga inledningen på David Safiers vansinnigt roliga men i grunden allvarliga bok Dålig Karma om den framgångsrika programledaren Kim Lange, som upplever en milt sagt annorlunda dag. Det galnaste ögonblicket är när hon får ett tvättställ från en rysk rymdstation i huvudet och vaknar upp i en myrstack med sex ben, känselspröt och en stor rumpa.

Kim förstår att detta är priset hon betalar för att ha samlat på sig för mycket dålig karma. Det finns bara en lösning, hon måste börja samla på sig god karma.
På sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter hon många utmaningar och frestelser och gör erfarenheten att det inte är tillfälligheter som gör att man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Men Kim är fast besluten att återförenas med sin familj.

Dålig karma är tyske David Safier debutroman som bara i Tyskland har den sålt i 1,5 miljoner exemplar. Romanen ligger också på bestsellerlistorna i Spanien, Italien och Frankrike och kom tidigare i år i svensk översättning. Danska Weekendavisen utnämnde honom till « det barn som Fay Weldon och Woody Allen aldrig fick tillsammans.» Safier är även mannen bakom den prisbelönta tv-serien Berlin, Berlin som vann serien en International Emmy Award för bästa komedi 2004,

Som ett resultat av sin bok har David Safier startat en stiftelse, Gutes Karma Stiftung, som stödjer och genomför skolprojekt runt om i världen, just nu byggandet av en skola i Nepal, där mer än 700 barn ska få undervisning.

Här hör ni författaren själv berätta om stiftelsen (på tyska).

Vi är väldigt glada att kunna berätta att David Safier kommer till höstens mässa, som äger rum 26-29 september!

http://www.bokmassan.se/

Länkar till böcker
Dålig karma
Länkar till författare
David Safier
Print